Daniel Pitek (SZ) má nominaci na prestižní Cenu Josefa Vavrouška

Člen předsednictva SZ Daniel Pitek je nominován na Cenu Josefa Vavrouška za rok 2015. Nominaci získal v kategorii výjimečný počin ve prospěch udržitelného způsobu života a životního prostředí. Daniel Pitek na vlastní náklady na rozsáhlém území několika stovek hektarů obnovuje krajinu kolem Milešovky, která byla v minulosti těžce zkoušená, vrací jí původní rozmanitost i zapomenutou strukturu. Přečtěte si o nominaci více.

Cena Josefa Vavrouška, která bude udělena už podvacáté, je spjata se jménem předního českého ekologa a ministra životního prostředí. Josef Vavroušek byl jako federální ministr životního prostředí jedním z hlavních představitelů konceptu trvale udržitelného života nejen u nás, ale i v rámci celé Evropy. Jeho odkaz zůstává dodnes inspirací k většímu respektu vůči životnímu prostředí. V minulých letech cenu získal například zelený starosta Horního Jiřetína a obhájce zachování těžebních limitů v severních Čechách Vladimír Buřt.

Podívejte se na dokument České televize Sedlák pod Milešovkou, který příběh Daniela Pitka přibližuje!