Oživení české ekonomiky


promrhanice

Podobnost je čistě náhodná

Tento spot je fiktivní a jakákoliv podobnost Promrhanic s Českou republikou je čistě náhodná. Je tedy zvláštní, že Česko bojuje s úplně stejnými problémy.

peníze

Peníze jsou, ale v nesprávných kapsách

Veřejné peníze odtékají tmavými tunely, miliardy z evropských fondů berou hlavně vyvolení. Státu pak chybí peníze na kvalitní zdravotnictví, školy, či podporu vědy a výzkumu.

práce

Najít práci je výzva, někoho zaměstnat o to větší

Byrokratické obstrukce brzdí malé a střední podniky. Vysoká cena práce nutí mnoho lidí namísto klasického zaměstnání pracovat na živnosťák nebo načerno.

doly

Svoji budoucnost si podkopáváme

Lidé platí vysoké účty za vytápění, města se dusí smogem a uhlobaroni tlačí na otevírání dalších dolů.

Může se česká ekonomika znovu nadechnout?

 

Jakou budoucnost navrhují zelení pro Česko?

 

práce

Podpoříme tvorbu pracovních míst

Snížením nákladů na zaměstnance – sociálního pojištění – podpoříme zaměstnanost a investice. Nižší náklady budou motivovat podniky k přímému zaměstnávání lidí.

domy

Nastartujeme stavebnictví a snížíme účty za teplo

Na podporu energetické renovace domů využijeme evropské fondy. Opravené budovy srazí rodinám účty za teplo: průměrná rodina ušetří přes 15 tisíc ročně. Energetická modernizace budov vytvoří přes 30 tisíc pracovních míst. To je třikrát více než výstavba dalších reaktorů v Temelíně.

Miliardy z evropských fondů a veřejných zakázek se přestanou ztrácet

Nastavíme lepší využití fondů EU. Modernizujeme ekonomiku investicemi do nových, šetrnějších technologií. Kvalitními protikorupčními zákony si pohlídáme veřejné zakázky. Smlouvy zveřejníme na internetu a dáme jasná pravidla pro ovlivňování politiků.

EU fondy

Podpoříme malé a střední podniky

Malé a střední podniky tvoří základ ekonomiky. Stát přestane brzdit podnikatele zbytečnou byrokracií, ale zároveň bude chránit práva zaměstnanců i chránit krajinu a ovzduší.

potraviny_ryba

Vysokorychlostní železnice místo betonování řek

Propojíme regiony vysokorychlostní železnicí. Posílíme pohodlnou veřejnou dopravu, která umožní rychlejší dojíždění do práce. Zvýšením kapacity železničních tratí přesuneme kamiony na koleje.

Můžeme to změnit. Dejte ve volbách svůj hlas Straně zelených

  

Hospodářský program Strany zelených: Zelený tucet (PDF)

Náš volební program | Kandidáti Strany zelených

Sdílejte tuto stránku: