Leonardo DiCaprio: Klimatická změna je skutečná a děje se právě teď

O změně klimatu nemluví jen politici. I přes vliv filmového průmyslu na životní prostředí je dobře, že se k němu vyjadřují také různé osobnosti. „A na závěr chci říct tohle: vytváření ‚Revenanta‘ bylo o vztahu člověka k přírodě. Ke světu, který jsme všichni v roce 2015 pocítili jako nejteplejší v zaznamenané historii. Náš štáb se musel vydat na nejjižnější cíp naší planety, jen abychom našli sníh. Klimatická změna je skutečná a děje se právě teď. Je to nejurgentnější hrozba, které čelí celé lidstvo, a my musíme společně pracovat a přestat prokrastinovat. Musíme podpořit čelní představitele celého světa, kteří nehovoří jménem velkých znečišťovatelů, ale kteří hovoří za celé lidstvo, za domorodé obyvatele, za miliardy a miliardy znevýhodněných lidí, kteří by tím byli postiženi nejvíce. Za děti našich dětí a za ty, kteří jsou umlčováni politikou chamtivosti. Děkuji vám všem za tuto úžasnou cenu v tento večer. Neberme tuto planetu za samozřejmost, já dnešní večer za samozřejmost neberu. Děkuji vám mnohokrát,“ uvedl při přebírání Oskara za nejlepšího herce roku Leonardo DiCaprio.