Martin Škabraha

Jeho příběh

Martina Škabrahu přivedla do Strany zelených snaha pokračovat v práci, kterou začal ve sféře občanského aktivismu. Jeho ideálem je politika založená na plodnější a otevřenější spolupráci politických stran a občanské společnosti.

Ve svém politickém angažmá chce využívat bohaté znalosti současné politické teorie a zároveň ani v zápalu politického boje neopustit akademické ideály kritického myšlení a boje proti předsudkům. I proto si váží odkazu T. G. Masaryka, především jeho postojů za hilsneriády a v boji proti pravosti Rukopisů.

V současné době pracuje na výboru ze svých esejů z let 2004 – 2013 a na knize o americkém režisérovi Terrenci Malickovi. Rád zajde na zápas své oblíbené Sigmy Olomouc a poté si pustí klasiku, nejraději Bohuslava Martinů, Igora Stravinského či Antonína Dvořáka. Vyhledává také současné výtvarné umění, k jehož výstavám příležitostně píše doprovodné texty.

„Rostoucí nerovnosti, nedostatek demokracie a důsledky klimatických změn. Tyto své největší výzvy Evropa nezvládne, pokud znovu podlehne nacionalismu.“ – Martin Škabraha

3x Proč volit Martina Škabrahu?

• Do Evropského parlamentu zasedne muž s klady vzdělaného akademika a angažovaného občana.
  • Podpoříte osobnost, která umí účinně vstupovat do veřejné debaty. Pozice a názory Martina Škabrahy veřejnost zná díky řadě vystoupení v tištěných, elektronických i audiovizuálních médiích.
  • Přestože filozof, dokáže hovořit srozumitelným jazykem.

Další kandidáti

Celá kandidátka Strany zelených do Evropských voleb