Miroslav Hudec

Jeho příběh

Miroslav Hudec pochází ze sociálně slabé rodiny, v níž se ale pěstovala hrdost na první Československou republiku (oba dědečci legionáři pomáhali republiku vybojovat, strýc padl za její osvobození v květnu 1945 na pražských barikádách). Všechno tohle ovlivňuje jeho životní zaměření. Těžce nesl a nese rozbití republiky po Klausově vítězství v parlamentních volbách v roce 1992. Stejně těžce nese postupné zvyšování sociálních rozdílů a pohrdavé chování části společnosti k chudým, k lidem v ubytovnách, k bezdomovcům. Členem Strany zelených je od roku 2004. Působí jako zastupitel České Lípy a od roku 2010 jako předseda výboru pro životní prostředí. Vloni pak dosáhl na úřad krajského zastupitele, kde je členem sociálního výboru a výboru pro dopravu.

[quote author=“Miroslav Hudec“ link=““]

Jsme nespokojeni se situací v České republice? Chceme, aby se u nás žilo lépe? Pak se o to musí zasadit každý z nás. Spasitele žádné nehledejme, s nimi nakonec bylo vždycky ještě hůř.

[/quote]

3x Proč volit Miroslava Hudce?

• Absolutně neúplatný.
  •  Nedá se. Původně městské zastupitelstvo nechtělo o nové železniční zastávce v České Lípě ani slyšet. Trvalo to více než dvě volební období, ale od roku 2002 zastávka lidem slouží ke všeobecné spokojenosti.
  • Nerozhoduje se v práci zastupitele podle momentálních nálad veřejnosti, ale podle toho, co pokládá za správné.

Další kandidáti

Celá kandidátka Strany zelených v Libereckém kraji

Témata

• Sociální politika, zaměstnanost
  • Životní prostředí
  • Kriminalita

Profil

Narozen
roku 1951 v Benešově u Prahy
Bydliště
Česká Lípa
Studium
Absolvent psychologie na Filosofické fakultě UK v Praze
Profesní zkušenosti
Od roku 1991 do roku 2012 ředitel Pedagogicko-psychologické poradny v České Lípě.
Z funkce odstupuje po zvolení krajským zastupitelem Libereckého kraje.