Načítání akcí

« všechny akce

• Tato akce již proběhla.

Večer věnovaný Ukrajině: na hranicích Evropy a války

13. 5. 2014 @ 18:00 - 20:00

Týká se i nás. Jak jí můžeme pomoci?

Co může dělat Česko a Evropská unie pro mírové řešení krize? Jak mají evropské země postupovat vůči Rusku?

Ondřej Liška spolu s odborníky z nevládních organizací podnikl misi do Kyjeva a na ukrajinsko-ruskou hranici. Na místě navázali kontakty s místními nevládními organizacemi, kterým předali zkušenosti s bojem proti korupci v České republice a rozvojem občanské společnosti u nás a přivezli zpět aktuální informace o situaci a dezinformační válce, které dnes Ukrajina čelí.

Přijďte do pražského DOXu na premiéru dokumentu Jana Látala natočeném během průzkumné mise a promítání autentických fotografií z cesty. Budete mít také možnost zjistit, jak můžete Vy osobně Ukrajině pomoci, nebo se přímo zapojit do připravovaných rozvojových projektů. Dost bylo teoretických debat. Nyní můžete pomoci Ukrajině na cestě k demokracii a bezkorupční vládě.

Hosté:

Ondřej Liška, iniciátor mise a lídr Strany zelených do Evropského parlamentu

Petr Machálek, konzultant neziskových organizací a autor projektů na podporu rozvoje občanské společnosti na Ukrajině

Alexandr Mitrofanov, politický komentátor

Ondřej Soukup, novinář, Hospodářské noviny

Rostislav Valvoda, vedoucí východoevropského programu, Člověk v tísni

Nikola Hořejš, protikorupční expert, Rekonstrukce státu

Olena Ivantsiv, koordinátorka projektu na Ukrajině v Centru pro lidská práva a demokracii, Člověk v tísni

Kapacita prostoru byla již naplněna. Hostům, kteří se dosud neregistrovali, proto bohužel nemůžeme garantovat místo v auditoriu. Celý večer bude možné sledovat živě na zeleni.cz/ukrajina/.

Datum:
13. 5. 2014