BEGIN:VCALENDAR VERSION:2.0 PRODID:-//Strana zelených - ECPv4.4.5//NONSGML v1.0//EN CALSCALE:GREGORIAN METHOD:PUBLISH X-WR-CALNAME:Strana zelených X-ORIGINAL-URL:https://www.zeleni.cz/web X-WR-CALDESC:Events for Strana zelených BEGIN:VEVENT DTSTART;TZID=Europe/Prague:20140513T180000 DTEND;TZID=Europe/Prague:20140513T200000 DTSTAMP:20240426T024040 CREATED:20140430T092451Z LAST-MODIFIED:20140515T083740Z UID:6257-1400004000-1400011200@www.zeleni.cz SUMMARY:Večer věnovaný Ukrajině: na hranicích Evropy a války DESCRIPTION:Týká se i nás. Jak jí můžeme pomoci?\nCo může dělat Česko a Evropská unie pro mírové řešení krize? Jak mají evropské země postupovat vůči Rusku?\n\nOndřej Liška spolu s odborníky z nevládních organizací podnikl misi do Kyjeva a na ukrajinsko-ruskou hranici. Na místě navázali kontakty s místními nevládními organizacemi\, kterým předali zkušenosti s bojem proti korupci v České republice a rozvojem občanské společnosti u nás a přivezli zpět aktuální informace o situaci a dezinformační válce\, které dnes Ukrajina čelí.\n\nPřijďte do pražského DOXu na premiéru dokumentu Jana Látala natočeném během průzkumné mise a promítání autentických fotografií z cesty. Budete mít také možnost zjistit\, jak můžete Vy osobně Ukrajině pomoci\, nebo se přímo zapojit do připravovaných rozvojových projektů. Dost bylo teoretických debat. Nyní můžete pomoci Ukrajině na cestě k demokracii a bezkorupční vládě.\nHosté:\nOndřej Liška\, iniciátor mise a lídr Strany zelených do Evropského parlamentu\n\nPetr Machálek\, konzultant neziskových organizací a autor projektů na podporu rozvoje občanské společnosti na Ukrajině\n\nAlexandr Mitrofanov\, politický komentátor\n\nOndřej Soukup\, novinář\, Hospodářské noviny\n\nRostislav Valvoda\, vedoucí východoevropského programu\, Člověk v tísni\n\nNikola Hořejš\, protikorupční expert\, Rekonstrukce státu\n\nOlena Ivantsiv\, koordinátorka projektu na Ukrajině v Centru pro lidská práva a demokracii\, Člověk v tísni\n\n \n\nKapacita prostoru byla již naplněna. Hostům\, kteří se dosud neregistrovali\, proto bohužel nemůžeme garantovat místo v auditoriu. Celý večer bude možné sledovat živě na zeleni.cz/web/ukrajina/. URL:https://www.zeleni.cz/web/udalost/vecer-venovany-ukrajine/ LOCATION:Poupětova 1\, Praha 7\, Česká republika CATEGORIES:Akce END:VEVENT END:VCALENDAR