Hanka se narodila ve městě, ale energii čerpá nejraději na samotě v lesích. Co se týče životního prostředí, trápí jí hlavně plýtvání. Zabývá se proto způsoby, jak omezit množství odpadu a jak s ním efektivně naložit, když už vznikne.

„Dneska se elektronika vyrábí tak, aby vydržela jen dva roky, zbytečně jí pak vyhazujeme a kupujeme novou. S tím něco musíme udělat.“.

Hanka brojí také proti negativním dopadům těžby surovin a snaží se prosadit alternativní plán pro Vysočinu, který by přitáhl investice a podnítil vznik nových pracovních míst. Nezapomíná ani na kulturní vyžití, proto se angažuje například v pořádání festivalu Jeden svět v Pelhřimově.
Hanka učila šest let své děti v rámci domácího vzdělávání. Chtěla jim dopřát přirozený způsob učení, který začíná od prvních momentů života v nejužší rodině. Učila je tedy psaní, počty, angličtinu a všechny další školní předměty. Oba synové se po nástupu do školy bez problémů zařadili do kolektivu a dnes studují gymnázium. Hanka to zpětně považuje za výborné rozhodnutí a svého času stráveného s dětmi si nesmírně váží.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se k Zeleným