Jan vystudoval všeobecné lékařství v Praze a poté v Cambridge doktorské studium biochemie spolu s magisterským studiem historie a filosofie vědy. Nyní dokončuje ve Stockholmu magisterský obor pedagogika medicíny. Je docentem lékařské chemie a biochemie na 3. lékařské fakultě v Praze.

Cestuje rád, a to i na velmi odlehlá místa, například do Himalájí. Zejména tam si totiž uvědomuje zranitelnost a křehkost přírody tváří v tvář člověku.

O politice, tedy práci pro společnost, říká, že dává jeho životu hlubší smysl. Své vzdělání a zkušenosti chce uplatnit i mimo akademickou sféru zejména ve prospěch těch, kteří nedostali v životě stejné šance.

Jenom neustálé překonávání překážek nás může posunout dál.

Když Jan studoval v Anglii, také závodně vesloval. Jako kapitán vedl studentský veslařský klub Lady Margaret Boat Club. Deset let se klub neprobojoval ani kvalifikací na nejprestižnější závod Henley Royal Regatta. Nikdo Janovu týmu nedával příliš velkou šanci, ale nakonec v životním závodě, díky společné motivaci a disciplíně, Janův tým kvalifikací prošel a dokonce v následném prvním kole regaty zvítězil. Ačkoliv nikdo z nich nebyl individuálně špičkový veslař, úspěch se dostavil zejména díky týmovému duchu a dobré spolupráci. Jan si z této zkušenosti odnesl poznatek, že když je dobrý tým, lze dosáhnout i zdánlivě nemožného. I proto kandiduje za Zelené.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se jako dobrovolník
Děkujeme!