Jan vystudoval všeobecné lékařství v Praze a poté v Cambridgi doktorské studium biochemie spolu s magisterským studiem historie a filosofie vědy. Nedávno dokončil ve Stockholmu magisterský obor pedagogika medicíny. Je docentem lékařské chemie a biochemie na 3. lékařské fakultě v Praze.
Rád cestuje, a to i na velmi odlehlá místa, například do Himalájí. Zejména tam si totiž uvědomuje zranitelnost a křehkost přírody tváří v tvář člověku.
O politice, tedy práci pro společnost, říká, že dává jeho životu hlubší smysl. Své vzdělání a zkušenosti chce uplatnit i mimo akademickou sféru zejména ve prospěch těch, kteří nedostali v životě stejné šance.

Jenom neustálé překonávání překážek nás může posunout dál.

Když Jan studoval v Anglii, také závodně vesloval. Jako kapitán vedl studentský veslařský klub Lady Margaret Boat Club. V předchozích deseti letech se klub neprobojoval na nejprestižnější závod Henley Royal Regatta. Nikdo Janovu týmu nedával příliš velkou šanci, ale nakonec díky společné motivaci a disciplíně kvalifikací prošli a dokonce v následném prvním kole regaty zvítězili. Ačkoliv nikdo z nich nebyl individuálně špičkový veslař, úspěch se dostavil zejména díky týmovému duchu a dobré spolupráci. Jan si z této zkušenosti odnesl poznatek, že když je dobrý tým, lze dosáhnout i zdánlivě nemožného. I proto kandiduje za Zelené.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se k Zeleným