Michal je zastupitelem za Zelené ve Vsetíně a nemá to tam zrovna jednoduché. Není zdejší – pochází z Opavy, a co je horší: každý den se potýká s následky arogantního starostování Jiřího Čunka. Michal se nevzdává, je tahoun. Založil a 15 let řídil úspěšnou firmu v oblasti IT. V loňském roce firmu prodal a pustil se do práce, která mu dává hlubší smysl.

Zkušenosti z podnikání uplatňuje Michal i v politice: je expertem na otevřenost veřejné správy, ochranu soukromí a propaguje inovace v podnikání i ve školství – tak aby naše země uspěla v jednadvacátém století.

Michal rád cestuje. Jezdí vlakem, projel s ním celou Evropu. Vlakem jel se svou ženou Klárou i na svatební cestu, o čemž se mimo jiné se dočtěte na Michalově blogu www.cestavlakem.cz.

Na Zelených je skvělé, že nejsou jen lokální izolovaná strana, ale součástí celosvětové rodiny podobně smýšlejících lidí.

Když Michal prodal podíl ve své firmě, ocitl se rázem v “důchodu”. Mohl toho dělat málo nebo skoro nic. To ale Michala nebavilo a vrhl se do nových věcí se stejným odhodláním jako před lety do podnikání. Intenzivně spolupracuje s neziskovými organizacemi, vypomáhá studentům ze znevýhodněných rodin a hlavně na komunální i celostátní úrovni hájí zájmy běžných lidí a životního prostředí.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se jako dobrovolník
Děkujeme!