Michal je zastupitelem za Zelené ve Vsetíně a nemá to tam zrovna jednoduché. Ve své pozici se utkával se zpátečnickým arogantnímu starostou Jiřím Čunkem, který až donedávna Vsetínu vládnul. Michal je ale vytrvalý, nenechá se jen tak odradit. Je přirozený tahoun, který založil a 15 let řídil úspěšnou firmu v oblasti IT. Loni firmu prodal, peníze investoval do obnovitelných zdrojů a pustil se do práce, která mu dává hlubší smysl.

„Na Zelených je skvělé, že nejsou jen lokální izolovaná strana, ale součást celosvětové rodiny podobně smýšlejících lidí.“

Když Michal prodal svůj podíl ve firmě, v podstatě by už nemusel do konce života nic dělat. Raději se ale vrhl do nových věcí se stejným odhodláním jako před lety do podnikání. Intenzivně spolupracuje s neziskovými organizacemi, vypomáhá studentům ze znevýhodněných rodin a hlavně na komunální i celostátní úrovni hájí zájmy běžných lidí a životního prostředí.

Zkušenosti z podnikání uplatňuje Michal i v politice: je expertem na otevřenost veřejné správy, inovace, moderní zelenou ekonomiku a propaguje investice do školství. Michal je zkrátka vizionář, který se dívá do budoucna a který usiluje o to, aby naše země uspěla v 21. století.

Michal rád cestuje. Jezdí vlakem, projel s ním celou Evropu. Vlakem jel se svou ženou Klárou i na svatební cestu, o čemž se mimo jiné se dočtěte na Michalově blogu www.cestavlakem.cz. Jeho názory na nejrůznější témata pak najdete na blogu iHned.cz.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se k Zeleným