Michal se narodil v Náchodě, kde nějaký čas poklidně pracoval jako knihkupec. Když se pak začal činorodě zajímat o lokální veřejné dění a politiku, vstoupil do Zelených, kde je členem již 11 let. Změnil také profesi a jako projektový manažer nyní spolupracuje s mnoha starosty a samosprávami menších obcí. Působí i ve spolku Sbor dobrovolných občanů, který se zaměřuje na podporu občanské společnosti, transparentnost veřejné správy a ochranu krajiny. Přes tři roky je navíc náchodským opozičním zastupitelem.

Politika je sice nejsrozumitelnější na lokální úrovni, když vám ale zavře oblíbená hospůdka kvůli EET nebo vám vyroste před okny hypermarket kvůli špatnému stavebnímu zákonu, zjistíte, že jako komunální politik s tím mnoho nezmůžete. Proto kandiduji do parlamentu.

Pouhých 100 metrů od náměstí má vzniknout obří hypermarket, který by zcela jistě zlikvidoval posledních pár obchůdků na hlavní pěší zóně a navíc pro auty přetížený Náchod představuje hrozbu i dopravního charakteru. Rovněž by pohřbil prakticky jedinou rozvojovou plochu, kam by se mohlo v údolí situované město přirozeně rozrůstat. Michal prosazuje, aby město tento více než dvouhektarový pozemek od soukromého vlastníka odkoupilo a postupně zde vybudovalo novou, moderní a funkční městskou čtvrť s bydlením, službami, kulturou, zelení a drobnou výrobou. Michal s kolegy zorganizovali místní referendum a již třikrát se jim podařilo zabránit tomu, aby hypermarket, který je pravděpodobně i v rozporu s územním plánem, dostal povolení k výstavbě.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se jako dobrovolník
Děkujeme!