Michal se narodil v Náchodě, kde nějaký čas pracoval jako knihkupec. Časem se začal zajímat o veřejné dění a místní politiku a vstoupil do Zelených, kde působí už 11 let. Dnes Michal pracuje jako projektový manažer a spolupracuje s mnoha starosty a samosprávami menších obcí. Působí i ve spolku Sbor dobrovolných občanů, který se zaměřuje na podporu občanské společnosti, transparentnost veřejné správy a ochranu krajiny. Přes tři roky je navíc náchodským opozičním zastupitelem.

„Politika je sice nejsrozumitelnější na lokální úrovni, když vám ale zavře oblíbená hospůdka kvůli EET nebo vám vyroste před okny hypermarket kvůli špatnému stavebnímu zákonu, zjistíte, že jako komunální politik s tím mnoho nezmůžete. Proto kandiduji do parlamentu.“

V Náchodě má pouhých 100 metrů od náměstí vzniknout obří hypermarket, který by zlikvidoval posledních pár obchůdků na hlavní pěší zóně a k tomu by zhoršil už tak špatnou dopravní situaci. Město by navíc přišlo o jedinou rozvojovou plochu, kam se ještě může přirozeně rozrůstat. Michal prosazuje, aby město tento více než dvouhektarový pozemek od soukromého vlastníka odkoupilo a postupně zde vybudovalo novou, moderní a funkční městskou čtvrť s bydlením, službami, kulturou, zelení a drobnými obchůdky. Společně s kolegy zorganizoval místní referendum a již třikrát se jim podařilo zabránit tomu, aby developeři získali povolení k výstavbě hypermarketu.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se k Zeleným