Narodila se v Rychnově nad Kněžnou a i v pozdějším věku trávila každé prázdniny na pomezí dnešního Pardubického a Královéhradeckého kraje. Dnes Monika žije s mužem a dvěma dětmi v Praze 2, kde je opoziční zastupitelkou.
Monika má vřelý vztah k lidem i přírodě a aktivně se zapojuje do dění ve svém okolí.
Zaměřuje se na sociální témata – zejména důstojné pracovní podmínky. Angažovala se například v iniciativě Pošťák není pojišťovák, která si bere na paškál pracovní podmínky na České poště.
Ve volném čase Monika zahradničí: má ráda komunitní zahrady a guerilla gardening, při kterém lidé osazují nevyužívané plochy ve svém okolí a oživují tím veřejný prostor.

Z veřejného prostoru, stejně jako z politických výsledků máme mít užitek všichni, nejen hrstka vybraných. Zelená politika taková je. Solidární s lidmi i přírodou.

Ještě než se Monice narodily děti, měla několik let v pěstounské péči dospívající dívku. Doprovázela ji na cestě do světa dospělých, společně se radovaly z úspěšně absolvovaného učňovského oboru, ze získaného řidičského průkazu, z prvního samostatného bydlení, z prvního zaměstnání. Toto období dnes Monika hodnotí jako jedno z nejsložitějších a zároveň nejkrásnějších ve svém životě. „Jsem si vědoma mnoha chyb, které jsem v této době udělala, a zároveň mnoha chyb systému, v němž se pěstounské rodiny musí pohybovat. Jsem za tu zkušenost vděčná a stavím na ni v mnoha ohledech svou politiku.”

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se k Zeleným