Petr jezdí výhradně na kole, nejlépe vlastnoručně sestaveném. Auto nevlastní a do práce jezdí pouze na bicyklu, a to v jakémkoliv počasí. I dovolené tráví nejraději v sedle kola, podniká dlouhé přejezdy napříč státy.

Petr se narodil na Kladně, kde jeho dědové pracovali v hutích. Vystudoval molekulární biologii a rostlinnou fyziologii. Již před revolucí byl velkým propagátorem ekologie.

Po mých předcích jsem zdědil cíl, abychom zde žili ve svobodné, demokratické zemi. Tomu podřizuji všechno, co dělám. Ať už jsou to rostliny, politika, nebo láska k jízdním kolům.

Dvanáct dlouhých let byl Petr opozičním zastupitelem na Praze 4, než v roce 2014 přebral radnici jako starosta. Díky volbám, vyjednávání s partnery a nakonec i několikerému soudnímu stání a za účasti policie se podařilo z radnice vymést kriminální struktury. „Okamžitě jsme zavedli nulovou toleranci hazardu, nyní zavádíme parkovací zóny, které mají zklidnit automobilovou dopravu a upřednostnit ekologičtější alternativy. Schválili jsme limity UNESCO pro výstavbu, zavedli jsme komunitní zahrady a do některých parků se nám díky změně režimu kosení vrátili vzácní motýli.“

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se jako dobrovolník
Děkujeme!