Richard pochází z Přerova, vystudoval medicínu a za prací se dostal do Kroměříže, kde je, jak s nadsázkou říká, „v exilu“ již 20 let a je místním zastupitelem za Zdravé Kroměřížsko a Zelené. Stal se uznávaným ortopedem, jehož životním naplněním je pomáhat lidem postavit se zpět na vlastní nohy. Do Zelených vstoupil kvůli svému pocitu odpovědnosti za životní prostředí a touze ho nadále zlepšovat.

Naše země a planeta potřebuje odvážné lidi, kteří pochopili, že štěstí není jen ve spotřebě a honbě za penězi.

Richard říká, že mnohdy žasne nad přístupem některých lidí k životu. Spousta lidí trpí klasickými civilizačními problémy (cukrovka, nadváha, aj.), ale řešení hledají jen v moderní medicíně. Přitom by nemuseli brát žádné drahé léky, mnohdy by se vyhnuli i náročným operacím, stačila by jen prostá změna životního stylu. To ale někteří lidé nechtějí slyšet. Richard má obavy, že ve větším měřítku se lidstvo chová stejně k životnímu prostředí a zavírá oči před jeho devastací. Člověk si tak podřezává větev, na které sedí. A s tím je potřeba aktutně něco dělat.

Kandidují za nás

Chceme Česko moderní, zdravější a spravedlivější. Bez vás to ale nedáme. Přidejte se.

Podpořím zelené darem Přidám se jako dobrovolník
Děkujeme!