Ladislav Kos

Jeho příběh

Na Jižním Městě bydlí od roku 1991. Vybral si toto místo pro blízkost přírody a zároveň blízkost města. Na sever od domu je pět minut do Milíčovského lesa, na jih dvě minuty do Hostivařského lesoparku. Tohle je důvod počátečního zapojení Ing. Kosa do komunální politiky – nenechat si zničit okolí místa, kde bydlí. Spolu s ním sdílí tento názor velké množství občanů, kteří nemají čas se politice věnovat, ale vyjadřují mu podporu a v klíčových momentech spolupracují. Nejsou mu ale úplně cizí ani další části senátního obvodu. Na sídlišti Petrovice-Horní Měcholupy bydlel Ing. Kos do roku 1991, v Uhříněvsi několik let pracoval.

Již deset let dává velkou část své energie a volného času do úsilí o lepší Prahu 11. Byl za to mnohokrát „oceněn“ – od několika hloubkových kontrol podnikání „na objednávku“, přes sledování firmou ABL, kdy ho několik týdnů sledovali dva agenti, až po prořezání pneumatik jeho auta. Jižní Město má prostě velikou smůlu na politické vedení radnice.

V komunálních volbách 2014 získalo Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11), kterého je Ing. Kos spoluzakladatel, 33 % hlasů. Stal se místostarostou pro finance a přišla naděje, že správa veřejných financí bude konečně odpovídat hospodárným principům civilizované obce. K nástupu na radnici HPP 11 vytvořilo koalici s ANO a TOP 09 a bohužel přistoupilo na menšinu v Radě MČ. Tyto strany se měsíc po měsíci odkláněly od svých volebních programů a sbližovaly se s „temnými postavami“ Mlejnského éry, až toto sblížení vyvrcholilo po roce a půl odvoláním Ing. Kosa a PhDr. Zdeňkové z Rady MČ. Odvoláním starosty Ing. Štylera skončilo po senátních volbách v listopadu 2016 HPP 11 ve vedení MČ Praha 11.

Kandidatura Ing. Kosa kromě nominujícího Hnutí pro Prahu 11 nalezla podporu i u ostatních stran, které znají jeho práci a oceňují ji. Přímou spolupráci navázal se Stranou zelených při tvorbě Pražských stavebních předpisů či úpravách územního plánu na Praze 11. Piráti ocenili jeho snahu o ozdravění financí Prahy 11 a navrhli ho do finančního výboru Zastupitelstva hl. m. Prahy. U členů KDU-ČSL obstál Ing. Kos v náročných primárních volbách. Kandidaturu tak podpořila silná koalice čtyř stran s programovými prioritami v oblasti transparentnosti, boji proti korupci a vymahatelnosti práva.

Asistentka Ing. Ladislava Kosa:
PhDr. Šárka Zdeňková
Telefon: +420 775 323 378
E-mail: sarka.zdenkova@seznam.cz

www.ladislavkos.cz

Témata

• Transparentnost
  • Protikorupční zákony
  • Udržitelný rozvoj
  • Prorodinná politika

Profil

Narozen
roku 1958 v Praze
Bydliště
Studium
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
Profesní zkušenosti
Od r. 1992 OSVČ, spolupráce na technických, chemických a environmentálních projektech.
Spoluzakladatel Hnutí pro Prahu 11 (HPP 11), 2014-2016, místostarosta Prahy 11, radní pro finance.