Rozsáhlý areál v centru Prahy začal po dlouhých letech opět sloužit veřejnosti

Rozsáhlý objekt hl.m. Prahy v Hybernské 4, v samém centru Nového Města, který byl 10 let opuštěný, začal i díky Zeleným po letech opět sloužit veřejnosti!

V koordinaci Filosofické fakulty Univerzity Karlovy zde v dubnu proběhl otvírací Týden diverzity. Paralelně probíhá jednání o dlouhodobém pronájmu objektu Univerzitě Karlově, o kterém by se mělo rozhodnout ve vedení Prahy v nejbližších měsících.

Proces oživování domu v Hybernské 4 započal v létě 2015, kdy Zelení z Prahy 1 v týmu náměstka primátorky pro územní rozvoj Matěje Stropnického doporučili proděkanovi FF UK Janu Bičovskému, jenž právě sháněl nové prostory pro kapacitně poddimenzovanou fakultu, zahájit komunikaci o využití roky nevyužívaného objektu u náměstí Republiky. Vedle jednání o využití „špalíčku“ na Malém náměstí (kde se nám tehdy  podařilo uhájit Skautský institut a umožnit tzv. vznik Pražského kreativního klastru otevřeného i univerzitě) se tak do hledáčku Univerzity Karlovy dostal další komplex roky nevyužívaných městských budov.

Po pár letech se původně vzdálená vize stává realitou!

Univerzita je více jak 700 let srdcem Prahy a je nám ctí, že patříme k těm, kdo napomáhají jejímu rozvoji tam, kde jsme všichni doma!