Jeho příběh

Hospodářskou kriminalitou a korupcí se Václav Láska zabýval již jako policista i během svého působení v Transparency International. Pracoval mimo jiné na kauze krachu IPB a vytunelování Harvardských fondů Viktora Koženého. Jako advokát prováděl prověrku smluvních vztahů pražského dopravního podniku, na jejímž základě bylo obviněno bývalé vedení podniku a někteří pražští politici. Jeho zážitky z policejní a advokátní praxe inspirovaly také dvě knihy, které v průběhu let napsal: Advokát (2008) a Jak se zavírají tuneláři (2005).

Ve své advokátní praxi poskytuje bezplatnou právní pomoc obětem vyděračských věřitelů a oznamovatelům korupce. V této činnosti pokračuje během výkonu senátorské funkce.

Do politiky se Václav Láska rozhodl vstoupit, aby mohl aktivně prosazovat konkrétní protikorupční zákony, jako je zákon o financování politických stran či ochrana oznamovatelů korupce. Zároveň chce ukázat, že práce politika může být transparentní. Proto přiznává svůj osobní majetek a senátorské náhrady na svých webových stránkách a vede deník lobbistů, kam zaznamenává své schůzky se všemi lidmi, kteří se snaží ovlivnit podobu zákonů.

Jeho práci můžete sledovat na webu laskavsenatu.cz nebo na Facebooku „Právo s Láskou“, kde již tři roky glosuje celospolečenské dění.

Václav Láska se stal senátorem za Stranu zelených s podporou Pirátů a KDU-ČSL za Prahu 5 a 13 v říjnu 2014.

Raději dostat K.O., než-li hodit ručník do ringu.

Václav Láska

Asistentka Václava Lásky:
Monika Shaw Salajová
Email: monika.salajova@vaclavlaska.cz

www.laskavsenatu.cz

Témata

• Spravedlnost
  • Bezpečnost
  • Protikorupční zákony

Profil

Narozen
roku 1974 v Rakovníku