Transparentní financování

Všechny naše příjmy můžete sledovat online. Jsme transparentní!

Strana zelených financuje svoji činnost převážně z podpory drobných dárců a etických partnerství. Náš rozpočet tvoří kromě zmiňovaných darů a partnerství také členské příspěvky vybírané dle současného zákona o financování politických stran a příspěvek státu na základě získaných mandátů a hlasů ve volbách. Drtivou většinu činnosti strany však řeší její členové na bázi dobrovolnictví. To platí i pro naše volební kampaně.

Máme skutečně průhledné financování a nejsme diskreditována žádným korupčním skandálem. Jako jediní jsme v korupčním testu MFDnes nepřijali úplatek milionu korun za přijetí zákona. Nemáme podíl v žádné obchodní společnosti, ani nejsme s žádnou soukromou společností spojeni. Neovládáme žádné sdělovací prostředky.

Komunální kampaně si řídí a financují jednotlivé místní organizace. Centrála strany letos na komunální kampaně nepřispívá. Transparentní financování probíhá přes krajské účty.

Seznam dárců Strany zelených v roce 2018

Seznam darů na senátní kampaň 2018

Seznam dárců Strany zelených v roce 2017

V seznamu dárců uvádíme všechny finanční i nefinanční dary od fyzických i právnických osob.

Výroční zprávy a seznamy dárců

Transparentní účty

Transparentní účty regionů

Přehled nominantů Strany zelených ve statutárních orgánech obecních firem