Jiří Klega

Jeho příběh

Jiří Klega je advokát, vysokoškolský pedagog a zastupitel.

Po studiu práv na Karlově univerzitě v Praze se v praxi zaměřil na advokacii a od roku 2012 je partnerem v advokátní kanceláři Jakovidis|Klega|Partners. Advokacie pro něj znamená kontakt s lidmi a možnost jim pomáhat ve složitých životních situacích. Prostřednictvím své advokátní kanceláře podporuje např. Hospic dobrého pastýře v Praze nebo iniciativy Pecha Kucha Night Ostrava.

Jiří Klega je již druhým obdobím zastupitelem za Stranu zelených ve Vratimově, členem stavební komise a kontrolního výboru. Také založil na podporu občanské společnosti sdružení Zelená pro Vratimov o.s. a podílí se jako člen dozorčí rady na činnosti obecně prospěšné společnosti Čisté nebe.

Jako horolezec miluje a zná přírodu. Názorově odkazuje na Josefa Vavrouška, ministra životního prostředí vlády ČSFR a zakladatele Společnosti pro trvale udržitelný život.

[quote author=“Jiří Klega“ link=““]

Hodnoty, na kterých opravdu záleží, nic nestojí. Musíme se však naučit je vidět, pojmenovat, prosazovat a chránit.
Pokud dokážeme, aby další generace byla hrdá na to, že se chová slušně a odpovědně, dáme demokracii zelenou. A to je náš hlavní úkol.

[/quote]

3× Proč volit Jiřího Klegu?

  • V advokacii se denně setkává s problémy ostatních lidí a snaží se spolu s nimi hledat řešení, prioritně mimosoudní cestou. Najít kompromis, dohodu, vyvolat jednání a diskuzi. Tento postup je třeba prosadit také v politice.
  • Zkušenost z komunální politiky, dozorčích rad, podnikání a vlastní občanské iniciativy ho naučila, že mezi politikou a podnikáním je velký rozdíl. Pokud tento rozdíl zmizí, nahradí demokracii oligarchie a klientelismus.
  • Část svého času a energie průběžně a nezištně věnuje charitě, občanským iniciativám a snaží se pomáhat lidem, kteří si odbornou pomoct nemohou dovolit.

Další kandidáti

Další kandidáti v Moravskoslezském kraji

Mgr._Jiri_Klega

Profil

Narozen
roku 1982
Bydliště
Vratimov a Ostrava
Studium
Právnická fakulta Karlovy univerzity v Praze
Pracovní zkušenosti
Advokát, odborný asistent VŠB-TUO
Člen dozorčí rady obecně prospěšné společnosti Čisté nebe
Zastupitel města Vratimova