Jiří Kulich

Jeho příběh

Jiří Kulich po celý život působí v oblasti vzdělávání, ochrany životního prostředí a neziskového sektoru – od dobrovolnických počátků v Hnutí Brontosaurus přes práci na vznikajícím Ministerstvu životního prostředí v roce 1990 až po současné dvacetileté profesní působení v neziskovém Středisku ekologické výchovy a etiky SEVER. Dobrovolně působí i v dalších neziskových organizacích.

Je člověkem se zkušeností z komunální politiky stejně jako z dřívější práce ve veřejné správě a z odborných orgánů mezinárodních institucí a ministerstev, kde za neziskové organizace prosazuje větší otevřenost a zmenšení byrokracie – např. u operačních programů z evropských fondů. Byl členem komise pro výchovu Mezinárodního svazu pro ochranu přírody a Českou republiku zastupoval na mnoha mezinárodních jednáních o vzdělávání v oblasti udržitelného rozvoje a ochrany životního prostředí.
Je respektovanou osobností zejména mezi učiteli a lidmi z neziskového sektoru, v roce 2004 byl oceněn Cenou Josefa Vavrouška.

S manželkou Hanou žijí a pracují v krkonošském Horním Maršově, mají dvě dcery – Kateřina tč. dokončuje studium Mezinárodních rozvojových studií, Barbora studuje hudbu na konzervatoři a Filosofické fakultě UK.

3x Proč volit Jiřího Kulicha?

• Podporuji prosazování principu partnerství – tedy toho, aby veřejná správa (evropská, národní ani místní) nebyla „vrchností“, ale servisem, aby vnímala a respektovala občany a občanskou společnost, včetně neziskových organizací jako klíčové partnery při rozhodování.
  • Podporuji tvorbu a prosazování společné politiky EU všude tam, kde se ukázalo, že výrazně kultivuje politiku a legislativu ČR – např. lidská práva, ochrana spotřebitele, ochrana životního prostředí, boj proti korupci.
  • Podporuji investice z evropských fondů směřované do udržitelného rozvoje – ochrany životního prostředí, vzdělání, kultury, rozvojové spolupráce – a rozdělované férově a bez zbytečné byrokracie.

Další kandidáti

Celá kandidátka Strany zelených do Evropských voleb

Profile Image

Profil