Ladislav Vrchovský

Jeho příběh

Ladislav Vrchovský je publicista, novinář, divadelní kritik.

V letech 1969 až 1989 pracoval jako horník v dolech OKD, kam ho poslala KSČ za veřejný odpor proti obsazení Československa vojsky Varšavské smlouvy v srpnu 1968. V roce 1989 byl předsedou stávkového výboru OKD, organizoval generální stávku na Ostravsku. Stal se poslancem Federálního shromáždění za Občanské fórum.

Zpět k profesi novináře se dostal až po dvaceti letech, po Sametové revoluci a po dvouletém působení ve funkci poslance, člena hospodářském výboru Federálního shromáždění.

V devadesátých letech byl členem zastupitelstva statutárního města Ostravy a předsedou kulturní komise.
Je zakladatelem ostravského folklorního festivalu Folklor bez hranic, členem odborné rady národního poradenského střediska NIPOS-ARTAMA při Ministerstvu kultury ČR, působí jako lektor a předseda porot a lektorských sborů na divadelních přehlídkách a festivalech v ČR i v zahraničí.

[quote author=“Ladislav Vrchovský“ link=““]

Do praktické politiky se chci vrátit proto, abych se mohl podílet na změně, kterou naše politika musí projít. Do politiky se musí vrátit slušnost a odbornost, politika se opět musí stát službou veřejnosti a ne jen cílem prospěchářů a kariéristů, kteří osobní zájmy nadřazují nad zájmy společnosti.

[/quote]

3x Proč volit Ladislava Vrchovského?

• Váš poslanec zná problematiku života v kraji z pohledu dělníka i intelektuála. Ví, jak se řešil útlum hornictví v devadesátých letech, na kterém pracoval s cílem aby nedošlo k velké nezaměstnanosti a sociálním bouřím. Jeho zkušenosti budou velmi platné při procesu restrukturalizace průmyslu v kraji a hledání řešení tíživé situace zejména v OKD.
  • Zvolíte člověka, který celý život prokazatelně hájí lidskou svobodu a právo na spravedlivý život.
  • Ladislav Vrchovský rozumí problematice Moravskoslezského kraje, usiluje o ozdravění životního prostředí a ochranu přírody a krajiny, ale také o rozvoj trhu práce i o kvalitní kulturní život jeho obyvatel. A hlavně: politiku vnímá jako službu veřejnosti.

Další kandidáti

Další kandidáti v Moravskoslezském kraji

L.Vrchovský_portrét_menší

Profil