Soňa Klímová

Její příběh

Soňa Klímová vystudovala Pedagogickou fakultu v Hradci Králové. Do roku 1992 působila jako odborný asistent na Karlově Univerzitě – učila češtinu a odbornou češtinu jako cizí jazyk pro zahraniční studenty. V rámci tohoto zaměstnání pracovala pro Americké mírové sbory ve dvou etapách, v rámci druhé etapy pracovala s environmentálními odborníky z USA. Tato práce ji poskytla mnoho zajímavých zkušeností, jak z oblasti manažerských dovedností, tak z oblasti ochrany přírody.

V roce 1992 její rodině vrátili v restitucích zlomek majetku – lesy na části Orlických hor. Pro Soňu Klímovou to znamenalo ukončení pracovního poměru a věnování se budování firmy, která se zabývá pěstováním lesů a dalšími aktivitami s tím spojenými – především vyděláváním peněz pro financování péče o lesy zdevastované imisemi na hřebenech hor. Je to letos již 22 let, co se věnuje ekosystémům lesů Orlických hor, jejich pěstování a ochraně. Například se jí podařilo zorganizovat společnou obranu proti stavbě EVO Opatovice.

3x Proč volit Soňu Klímovou?

• Mám zkušenosti s podnikáním a s prací s lidmi.
  • Přes dvacet let pěstuji a chráním lesy a přírodu.
  • Žiju na českém venkově a znám jeho problémy.

Další kandidáti

Celá kandidátka Strany zelených do Evropských voleb