Václav Láska

Senátor za obvod č. 21 Praha 5 a 13 – koalice SEN 21, Zelených, KDU-ČSL, Pirátů a LES

Jeho příběh

Narodil se v roce 1974 v Rakovníku. Je bývalý policejní vyšetřovatel a předseda Transparency International. Vystudoval sociální patologii a poté právo na Západočeské univerzitě v Plzni. Vede advokátní kancelář, která mimo jiné poskytuje bezplatnou právní pomoc obětem bezpráví, které si placenou právní pomoc nemohou dovolit. Na základě svých zkušeností napsal v průběhu let tři knihy: Jak se zavírají tuneláři (2005), Advokát (2008) a Senátor (2020).

Profile Image

Lásku nezastavíš

Český soudní systém si stále nezískal důvěru lidí. Zákony jsou nepřehledné a komplikované. Soudní spory nesrozumitelné a dlouho trvající. Vymahatelnost práva je nízká. Mimo podpory jen srozumitelných a spravedlivých zákonů na půdě Senátu se po celou dobu mandátu věnuji přímé pomoci lidem ve svém obvodě. Vedu bezplatnou právní poradnu pro občany Prahy 5 a 13 zejména v jejich sporech se státem, úřady či samosprávou. Za šest let přišlo do mé právní poradny přes 530 lidí. Těm všem jsem poskytl právní radu a pomoc. Přes 60 z nich jsem zdarma zastupoval před soudem či úřadem.

Web: VáclavLáska.cz