Jiří Čáslavka

Jeho příběh

Jiří Čáslavka je ekonomickým expertem Strany zelených a vedoucí sekce Nová ekonomika a finance v pražském analytickém centru Glopolis. Současně je členem správní rady bruselského think-tanku Eurodad a Výboru pro Evropskou unii Rady vlády pro nevládní organizace.

Veřejnost jej zná díky široké publikační činnosti a mediálnímu vystupování. Jeho články mimo jiné vycházejí pravidelně např. v Hospodářských novinách, komentuje mezinárodni ekonomické dění pro ČT24 a českou politiku pro slovenskou zpravodajskou televizi TA3. Je účastníkem tzv. Macháčkovy výměny, pravidelné on-line debaty české ekonomické veřejnosti.

Čáslavkův široký záběr dokazuje i dřívější kariéra. Působil jako poradce Karla Schwarzenberga na Ministerstvu zahraničí, účastnil se mnoha rozvojových výzkumných projektů, mj. v rámci mise OSN ve Východním Timoru. Manažerské zkušenosti získal na několika významných postech, například jako regionální ředitel pro Střední Evropu a Balkán v mezinárodní firmě podnikající v oboru informačních technologií.

Jiří pochází z Pardubic, ve kterých prožil polovinu života, a ke kraji má stále blízko. V Pardubicích žijí jeho rodiče i děti a volný čas tráví na rodinné chalupě blízko Hlinska.

[quote author=“Jiří Čáslavka“ link=““]

Občané a občanky si za své daně zaslouží kvalitní veřejné služby

[/quote]

3x Proč volit Jiřího Čáslavku?

• Bude vás zastupovat expert na ekonomiku se zkušenostmi ze státního i soukromého sektoru.
  •  Zvolíte poslance, který má plán, jak nastartovat dlouhodobě udržitelnou prosperitu české ekonomiky.
  • V parlamentu zasedne muž, který se ve svém myšlení neomezuje jen na českou realitu, ale dobře se orientuje v evropském dění a má mezinárodní přehled.

Další kandidáti

Celá kandidátka Strany zelených v Pardubickém kraji

Témata

• Ekonomika